Een zomers weekend op Ottertrotter

Mechelen zet de zomer in met het zuiderse stadsfestival Otter Trotter in het Tivoli park. Dit jaar begonnen ze al op zaterdag avond opdat iedereen een kijkje kon komen nemen.

IMG_0495

Otter Trotter probeert telkens opnieuw het zuiderse naar Mechelen te halen. Dit doen ze met vele foodtrucks, muzikale optredens en enkele standjes met andere zuiderse snufjes. Opvallend was dat dit jaar alle foodtrucks vegetarisch waren en sommige zelfs veganistisch. Natuurlijk hadden sommige foodtrucks ook altijd één vlees of vis optie, maar die was zeker niet verplicht.

 

IMG_0476

Wat Otter Trotter onderscheid van de andere festivals is hun inzet op een ecologische omgeving. Zo hadden ze herbruikbare bekers voor de drank die je kon inruilen voor een half bonnetje. Ook de foodtrucks hielpen door alles te serveren op ecologisch afbreekbaar materiaal.

 

19551198_1502099536521549_182774302_n

 

Om de zomer helemaal naar Mechelen te brengen heeft dit festival een zuiders thema. Zo kon je genieten van live optredens met trommels en zuiderse beats. Ook was Cuba Libre dit jaar aanwezig om te voorzien in enkele cocktails. Met onder andere hun Latino cocktail die we uitgeprobeerd hebben.

 

IMG_0493

Dit festival had ook iets voor iedereen. Zo had je buiten alle foodtrucks en muziek ook een creatief pleintje. Hier kon je enkele workshops volgen in het ecologische thema. Ook waren er verschillende vertegenwoordigers aanwezig van diverse doelen, zoals voor kinderen in armoedige gebieden, om planouder te worden of van gehandicaptenzorg. Je kon hier op een actieve manier kennis maken met dergelijke problemen in de wereld.

Geschreven door Kyra Bulinckx
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s