23ste laureatenconcert

Op zaterdag 24 juni vond het 23ste laureatenconcert plaats in de Minderbroederkerk in het Cultuurcentrum te Mechelen. Het laureatenconcert vindt jaarlijks plaats als afsluiter voor de afstuderende leerlingen aan het Conservatorium Mechelen. De laureaten zijn de leerlingen die afstuderen met de hoogste scores. Zij mogen tijdens dit concert nog een laatste maal optreden en krijgen daarna een prijs.

Aanvankelijk was het Conservatorium Mechelen alleen maar plaats waar je je kon verdiepen in muziek. Pas later kwamen hier woord en dans bij. Dit zorgde voor een gevarieerd aanbod tijdens het concert. Zo hoorden we piano, slagwerk (drum), saxofoon, zang en voordracht. Daarnaast zagen we klassieke dans en hedendaagse dans. Voor elk optreden werd er aan de leerlingen gevraagd wat ze zouden willen meegeven aan andere leerlingen.

 

“Ik heb geleerd om de muziek te spelen hoe de componist dit zou willen.” ~ piano

“Erken de kracht van je woorden en de kracht van de stilte tussen die woorden.” ~ voordracht

“Dans is een manier van spreken en in die taal heb ik echte vriendschap gevonden.’ ~ dans

Na de verschillende optredens werden de 105 afgestudeerden op het podium geroepen en kregen ze elk een roos in de hand. Daarna werden de diploma’s uitgereikt.

Voor de directeur van het Conservatorium Mechelen, Tom Van den Eynde, was het een druk jaar. Het Conservatorium bestond namelijk 175 jaar en dat moest gevierd worden met verschillende activiteiten. Zo vond er op acht januari het Jubileumspektakel plaats, was er een operavoorstelling op 21 en 22 januari, vond er een muziek- en danstheater voorstelling “Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had” plaats op 11 en 12 maart en samen met OP.RECHT Mechelen, hebben ze ook nog een voorstelling opgevoerd in samenwerking met circus Ronaldo en het Mechels Kamerorkest van 31 maart tot 2 april.

“Het was een zeer boeiend jaar,” vertelde Tom Van den Eynde, “een jaar waarvan ik eigenlijk blij ben dat het snel afgelopen is (lacht) en waarvan ik blij ben dat alles goed is verlopen.”

geschreven door Annelies Weyts
Advertenties

2 thoughts on “23ste laureatenconcert

  1. Pingback: 2018 – Malinials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s