Mechelen: elke dag een beetje groener

Burgemeester Bart Somers is actief bezig met het verbeteren van de stad Mechelen. Dit hebben we al gemerkt in verschillende veranderingen in het stadsbeeld. Éen ervan is de vergroening van de stad, met onder andere de aanleg van nieuwe parken en open ruimtes. Ook de invulling van de oude Quick op de Mechelsesteenweg gaat de groene kant op.

quick

Het typische gebouw op de Mechelsesteenweg is bekend als de vorige Quick restaurant door de specifieke vorm van het dak. De eerste overname van het gebouw, door Antiek Curiosa, had geen verandering aangebracht aan het typische uiterlijk. Nu stond het gebouw al enkele tijd leeg door de sluiting van de antiekzaak.

antiek

De nieuwe eigenaar van het gebouw is GreenLifePro, een zuiveringsbedrijf. Het bedrijf staat in voor het zuiveren van water en lucht en voor energiezuinig wonen. Op deze manier is Mechelen alweer een beetje groener en milieuvriendelijker geworden. Ook deze eigenaar heeft ervoor gekozen om het typische uiterlijk van het gebouw te behouden, en zo blijft een stukje geschiedenis van Mechelen toch verder bestaan. De eigenaar vind het uiterlijk van het gebouw zelf een voordeel:

“ Het voormalige Quickgebouw hier aan de Mechelsesteenweg is een toplocatie. Ik denk dat er in de regio Mechelen en Bonheiden niets aan kan tippen wanneer we spreken over zichtbaarheid.” (MadeInMechelen)

green

Het bedrijf bestaat sinds juni 2014 maar heeft in februari 2017 gekozen voor de verhuis naar Mechelen. Wat hen de optie biedt een showroom te onderhouden om de producten tentoon te stellen aan eventuele klanten.

De doelgroep voor het bedrijf gaat van professionele tot particulieren. Ook zien ze een toekomstige samenwerking met scholen of universiteiten zeker zitten.

Geschreven door Kyra Bulinckx

 

INFO:

Mechelsesteenweg 335, 2820 Bonheiden

Tel: 015 68 12 68

https://www.greenlifepro.be/

https://www.facebook.com/GreenlifeProBelgie/

Bron: http://www.madeinmechelen.be/nieuws/starter-van-de-week-greenlifepro-biedt-ecologische-oplossingen/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s